Data: 2002-02-14 17:40:56
Temat: Re: ciasto ptysiowe -ciut OT
Od: DJ Bassett <d...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wkn wrote:
>
> > Ciasto na ptysie mozna smazyc jak paczki. Po usmazeniu lukruje sie je
> > lub obsypuje pudrem, bo samo ciasto nie ma cukru. Mozna tez przez
> > szpryce nadziewac jakims budyniem waniliowym czy bita smietana.
> > ciaso ptysiowe
>
> Ja ma takie pytanie do Ciebie. Czy znajdzie sie jakaś potrawa, której nie
> jadłaś albo nie robiłaś? Bo ja mam wrażenie, że na wszystko masz sprawdzone
> przepisy. Ja też tak chcę!!
Gotuj i piecz dla rodziny przez 30 lat i tez bedziesz miala! A tak na
serio - co ty, moja dzialka jest badzo waska, ale te przepisy, ktore
podaje innym, zawsze mam sprawdzone. Poza tym jestem uparta i jak mi
jakies ciasto nie wyjdzie, to robie je tak dlugo z roznymi zmianami, az wyjdzie.
Nie mowiac o tym, ze sa cale polacie kulinarne, o ktorych nie mam
pojecia, jak np. suflety, na ktore nigdy sie nie odwazylam, czy kuchnia
indyjska, ktorej zupelnie nie rozumiem, czy dobre zaprawy miesne,
ktorych sie nigdy nie nauczylam od Babci.
Ale bardzo dziekuje za slowa uznania.
Magdalena Bassett
|