Data: 2003-04-30 16:41:56
Temat: Re: ciekawe śniadanie
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:3EAFF71A.519CC2DD@olypen.com,
Magdalena Bassett <m...@o...com> a écrit:
>
> Chodzi pewnie o krok mesje (czytelniczki z Francji, sypnijcie
> prawidlowa pisownia)
Sluze uprzejmie : "croque-monsieur"
> Smazy sie skibke chleba z dziurka na patelni na
> masle. W
> srodek (w dziurke) wbija sie jajko i soli i pieprzy. Smazy sie tak
> dlugo, az bialko sie zetnie.
...ale ta wersje z jajkiem nazywa sie tutaj "croque-madame".
"Croque-monsieur" to chleb tostowy zapiekany z serem, szynka i "czyms"
(beszamel albo smietana)
Ewcia
--
Niesz !
|