Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.onet.pl!orion.cst.tp
sa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
From: "tea" <b...@d...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <84cm80$1db$1@helios.man.lublin.pl>
Subject: Re: co dać Włochom do jedzenia :-)
Lines: 26
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.1
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
Message-ID: <xBta4.3$N3.45@news.tpnet.pl>
Date: Wed, 29 Dec 1999 19:49:49 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.160.11.10
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 946496989 212.160.11.10 (Wed, 29 Dec 1999 20:49:49 MET)
NNTP-Posting-Date: Wed, 29 Dec 1999 20:49:49 MET
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:20705
Ukryj nagłówki
Nie wiem czy to ma jakieś odniesienie, ale ja swego czasu na Święta gościłam
Niemców i Francuzów i oszaleli na punkcie barszczyku z pasztecikami albo z
uszkami. Dziwni byli jacyś, bo mówili, że pierwszy raz w życiu widzą zupę
zrobioną z samych buraków. Ale o ile się znam na kuchni włoskiej, to Włosi
zupy z buraków też nigdy nie widzieli. Barszczyk to polski klasyk a przy tym
IMHO rzecz przepyszna. Co powiesz na jakieś pierożki - czosnku w nich nie
ma, cebulę też się da ominąć - a moja znajoma Amerykanka jak przyjeżdza do
nas w odwiedziny to najpierw zawsze się upewnia, czy je zrobię. Znaczit
amerkianskij naród też pierożki lubi. Od makaronu do pierogów niedaleka
dorga. A tak w ogóle, to popieram porzedników - powiedz, czy chcesz przed
nimi odkryć polską kuchnię, czy raczej wolisz ich karmić, tym co znają.
Herbatka
Ela K. wrote in message <84cm80$1db$1@helios.man.lublin.pl>...
>na Sylwestra przyjezdzaja do mnie znajomi z Wloch i zostaja na Nowy Rok
>
>wiem, ze oni na sniadanie kawe i sucharka jedza, ale pozniej co mam im
>zrobic??
>mam zadanie utrudnione, bo facet nie je czosnku, ani cebuli, jakis
>nienormalny nie? ;-)
>nie mam pojecia, co im zrobic! obiad wczesniej, czy co?
>
>Ela K.
>
>
|