Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co daje ciastu soda? Re: co daje ciastu soda?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: co daje ciastu soda?



« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.nas
k.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!sunqbc.risq.qc.ca!wesley.
videotron.net!weber.videotron.net.POSTED!not-for-mail
From: "Ania Derejska" <a...@v...ca>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@n...vogel.pl> <000601c07e42$4a8efcc0$d7684cd5@oemcomputer>
<3...@w...net> <xUN86.4107$hP5.141308@wagner.videotron.net>
<3...@n...vogel.pl> <3...@w...net>
Subject: Re: co daje ciastu soda?
Lines: 26
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2314.1300
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Message-ID: <XJ896.5629$pY3.192410@weber.videotron.net>
Date: Tue, 16 Jan 2001 16:27:05 -0500
NNTP-Posting-Host: 24.200.5.158
X-Complaints-To: a...@v...net
X-Trace: weber.videotron.net 979703799 24.200.5.158 (Tue, 16 Jan 2001 22:56:39 EST)
NNTP-Posting-Date: Tue, 16 Jan 2001 22:56:39 EST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41343
Ukryj nagłówki


Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote in message
news:3A64E8D9.4CC43782@west.net...
>
>
> Soda nie dodaje ani nie zmienia koloru ciasta.
> MB

Zmienia, zmienia.
Kiedys jadlam u kolezanki takie, cistka ktore powstaly z jednego wielkiego
placka
pokrojonego ukosnie na kawalki. Kazdy kawalek byl obtoczony w polewie
czekoladowej a potem badz w rozdrobnionych orzechach, badz wiorkach
kokosowych
i innych temu podobnych. Ciasteczka po wierzu byly ciemne( wiadomo polewa
czekoloadowa)
a w srodku jasne. Bardzo mi to smakowalo wiec wzielam od niej przepis.
Do ciasta byla uzyta soda. Po upieczeniu moje ciasto bylo ciemne a nie
jasne.
Zadzwonilam do kolezanki i co sie okazalo ze ona sode rozpuszcza w
niewielkiej ilosci
soku z cytryny, wtedy ciasto wychodzi jasne.
Ania



 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Coś słodkiego?
Szybkowar
Budyń
Chleb jak u Babci - pyszny i bardzo prosty.
Kilkuletnie jabłka w sklepach!
To.
Gruszkami zasypanam!
Arszenik w ryzu
jabłka
Moje kuchenne ,,teorie" ?
co z tą jarzębiną
Buraczki do słoika
Gruziński sos tkemali!
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Toruńska szkoła żon
Żądamy prawdy o Jedwabnem!
Ja Pytia.
Resowietyzacja warszawskich ulic!
Poprawia sie?
Motyle w zimie
Coś słodkiego?
Makaron lubi brunet...ów.
KRAKÓW! - sobota - Joanna Teglund
Kiedy Paryż wrze...
Germanexit!
Wołyń.
DE-MO-KRA-CJA po unijnemu.
synapsom
wierszom


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X