Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co do karpia

Grupy

Szukaj w grupach

 

co do karpia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 127


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2010-11-27 18:22:45

Temat: Re: co do karpia
Od: "agnieszka wejs" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

polecam karpia w galarecie z cytryną

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


32. Data: 2010-11-27 19:19:07

Temat: Re: co do karpia
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 27 Nov 2010 09:54:12 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):

> On 26 Lis, 08:23, Aicha <b...@t...ja> wrote:
>
>> A jest tyle innych ryb. Karp nie jest obowiązkowy wbrew pozorom.
>
> W mojej rodzinnej tradycji je się karpia. I tak pozostanie - dopóki
> będziemy z mężem dowodzić w kuchni.
>
> Jeszcze raz proszę o skupienie uwagi na słowach "moja rodzinna
> tradycja".
>
> Wigilia jest tylko raz w roku i starczy nam sił na uszanowanie
> tradycji.
>

Takoż i u nas.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


33. Data: 2010-11-27 23:51:03

Temat: Re: co do karpia
Od: Aicha <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-11-27 18:55, czeremcha pisze:

> Aha, no i jeszcze jedno - jakoś nieszczególnie obchodzi mnie
> episkopat.

A, to przepraszam.

--
Pozdrawiam - Aicha (rybna coraz bardziej)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


34. Data: 2010-11-27 23:53:56

Temat: Re: co do karpia
Od: Aicha <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-11-20 16:00, konieczko pisze:
> W dniu 2010-11-19 20:16, dylemat pisze:
>> Proszę powiedzcie co podajecie w wigilię do pieczonego karpia.
> Po grecku , no i rybka lubi plywac !

Po grecku nie cierpię.
Ale filet (nie karp) z papryką, cebulą i pieczarkami, zalany ostrym
ketchupem smakuje baaaardzo, baaardzo :)

--
Pozdrawiam - Aicha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


35. Data: 2010-11-28 19:10:36

Temat: Re: co do karpia
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 28 Nov 2010 00:53:56 +0100, Aicha napisał(a):

> Po grecku nie cierpię.

Bo trzeba umieć zrobić. Ja uwielbiam. Na gorąco, a potem na zimno, do
oporu.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


36. Data: 2010-11-28 19:55:57

Temat: Re: co do karpia
Od: Aicha <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-11-28 20:10, Ikselka pisze:

>> Po grecku nie cierpię.
>
> Bo trzeba umieć zrobić.

A skąd TY wiesz, czemu JA nie cierpię? Nie o robienie chodzi, tylko o
jarzyny. Błe. Oraz o zwykły sos pomidorowy. Też błe. Pozostała część
dania jest OK :D

--
Pozdrawiam - Aicha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


37. Data: 2010-11-28 20:00:44

Temat: Re: co do karpia
Od: Aicha <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-11-28 20:55, Aicha pisze:

>>> Po grecku nie cierpię.
>>
>> Bo trzeba umieć zrobić.
>
> A skąd TY wiesz, czemu JA nie cierpię? Nie o robienie chodzi, tylko o
> jarzyny. Błe. Oraz o zwykły sos pomidorowy. Też błe. Pozostała część
> dania jest OK :D

Zresztą, Grecy ryby po grecku w polskiej rozciapanej wersji nie znają,
co wybitnie świadczy o jej nieoryginalności. Ryba po grecku to jest z
bakłażanami, pomidorami, fenkułem, cebulą i ziołami.

--
Pozdrawiam - Aicha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


38. Data: 2010-11-28 23:44:59

Temat: Re: co do karpia
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 28 Nov 2010 20:55:57 +0100, Aicha napisał(a):

> W dniu 2010-11-28 20:10, Ikselka pisze:
>
>>> Po grecku nie cierpię.
>>
>> Bo trzeba umieć zrobić.
>
> A skąd TY wiesz, czemu JA nie cierpię? Nie o robienie chodzi, tylko o
> jarzyny. Błe. Oraz o zwykły sos pomidorowy.

Otóż to - to NIE JEST zwyły sos pomidorowy.

> Też błe. Pozostała część
> dania jest OK :D

To jest całość.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


39. Data: 2010-11-28 23:45:28

Temat: Re: co do karpia
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 28 Nov 2010 21:00:44 +0100, Aicha napisał(a):

> Zresztą, Grecy ryby po grecku w polskiej rozciapanej wersji nie znają,

Ja też nie.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


40. Data: 2010-11-29 04:08:38

Temat: Re: co do karpia
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1a1i8g7t5i3on.800036543aim.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 28 Nov 2010 20:55:57 +0100, Aicha napisał(a):
>
>> W dniu 2010-11-28 20:10, Ikselka pisze:
>>
>>>> Po grecku nie cierpię.
>>>
>>> Bo trzeba umieć zrobić.
>>
>> A skąd TY wiesz, czemu JA nie cierpię? Nie o robienie chodzi, tylko o
>> jarzyny. Błe. Oraz o zwykły sos pomidorowy.
>
> Otóż to - to NIE JEST zwyły sos pomidorowy.
>
>> Też błe. Pozostała część
>> dania jest OK :D
>
> To jest całość.

Główna zasada - warzywka dusi się każde osobno i każde na świeżym oleju.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ] . 5 ... 10 ... 13


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Lampucera
KU_PAMIĘCI...
Przepis na ciastka z Coffee Heaven
Musaka z wątróbki
Jak zlikwidować kurę?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »