Data: 2007-07-29 17:30:04
Temat: Re: co do owoców?
Od: Stalker <t...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
czeremcha napisał(a):
> Stalker <t...@i...pl> napisał(a):
> Kroić jak leci, a jako sos użyć zmiksowane na puree owoce o konkretnym
> kolorze, których w sałatce nie ma /przetarte kiwi fajnie wygląda ze swoimi
> ziarenkami, może wiśnie albo porzeczki/, sos można wzbogacić likierem albo
> śmietanką...
Pomysł z puree owocowym rewelacja. Puree z brzoskwiń z dodatkiem "Black
Curranta" (Bo akurat to było pod ręką :-) Wprawdzie przesadziłem z
Currantem jako dodatkiem, ale przy drugiej miseczce już nie
przeszkadzało :-)
Myslę, że dobry efekt byłby przy połączeniu przy puree owoców z
odpowiednim alkoholem smakowym (na zasadzie śliwki - śliwowica :-)
P.S. Jeśli takie puree wzbogacić jogurtem to jest sens lać tam alkohol?
Nie chciałbym tarcić trunków na eksperymenty :-)
Pozdrowienia Stalker
|