Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <A...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co dobrego z ziemniakow z uzyciem patelni?
Date: Sun, 22 Aug 2004 21:32:20 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 53
Message-ID: <cgascg$3q7$1@inews.gazeta.pl>
References: <cg82v9$lt5$1@inews.gazeta.pl>
<acNVc.14$ZuZ.2@news04.bloor.is.net.cable.rogers.com>
<cg8age$jee$1@inews.gazeta.pl>
<jJOVc.448$ZuZ.251@news04.bloor.is.net.cable.rogers.com>
NNTP-Posting-Host: host-81-190-210-26.wroclaw.mm.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1093203152 3911 81.190.210.26 (22 Aug 2004 19:32:32 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 22 Aug 2004 19:32:32 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:211984
Ukryj nagłówki
Arleta wrote:
> "waldek" <A...@o...pl> wrote in message
> news:cg8age$jee$1@inews.gazeta.pl...
>> Kochana!!!
>
> kochana to moze mowic do mnie maz :))
===
A mówi? Pozdrawiam męża. ;-)
===
>
>> Jak trochę porobisz w kuchni, to się nauczysz, że przyprawy są
>> kluczowym elementem pichcenia.
> Podsmażyć "z przyprawami" potrafi każdy. Z przyprawami
>> kamisa, kotaniego, prymata, czy też innymi "świetne" potrawy może
>> przygotować większość maluczkich. Ale podsmażyć z przyprawami, które
>> wpłyną na zmysły, pobudzą krążenie, przypomną dzieciństwo - to już
>> jest pewna sztuka. Nie wystarczy przepis z torebki.
>
> wiesz ja mam inny sposob myslenia niz ocenianie czlowieka na
> podstawie krotkiej linijki czy zaraz krytykowanie
> a krytykowac to bardzo łatwo!!
> pozatym nie wiesz jak gotuje bo nie znasz mojej kuchni .
> a tak sie składa ,ze nie uzywam takich gotowych mieszanek wogule bo
> sama sobie kupuje przyprawy
> a mam gdzie kupic w roznych dzielnicach miasta z całego swiata a
> pozatym sama sobie susze te bardziej polskie ;)
===
_W_ogóle_, to świetnie. Przyczepiłem się dlatego, że to, co napisałaś
poprzednio wyglądało na przepis.
===
> > Przyprawy trzeba czuć. Być z nimi na co dzień. Wiedzieć która, w
> jakiej
>> ilości i jak zmieni smak, kiedy ją dodać, świeżą czy suszoną, itd,
>> itp, et cetera...
>> Oczywiście, najłatwiej wsypać gotową przyprawę. Tylko co to ma do
>> kucharzenia?
>
> przyprawy kazdy sobie moze wybrac sam jakie lubi albo jakie moze jesc
> bo sa ludzie co nie moga uzywac niektorych przypraw
> albo jakie ma w domu bo jak ci bede kazała dac kesali to co bedziesz
> miał ? a pozatym trzeba byc elastyczny do ludzi bo wiesz złosc
> szkodzi bardzo watrobie!:)))
> Arleta
>>
>> złośliwy :-) waldek
>> ===
To napisz jeszcze o tych przyprawach, które Ty dajesz.
waldek
===
|