Data: 2005-11-21 11:40:48
Temat: Re: co dzis gotujecie?
Od: oshin dorota bugla <oshin_nospam@nospam_engram.psych.uw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pewnego pieknego dnia 2005-11-16 16:09 tapta z nienacka napisal/a:
> Zdradź szczególy jak to robisz i z czym podajesz :)
Ze sporym opóźnieniem, niemniej odpisuję :)
Fasolka na ostro
fasolka szparagowa 400g
oliwa - 2 łyżki
czosnek - ząbek
peperoncini
pomidory - 4 duże - obrane i z wyciętymi gniazdami
szałwia - 4-5 listków
pieprz, sól
Fasolę wrzucam na wrzątek i chwilę gotuję, ot ciut dłużej niż do
blanszowania.
W naczyniu żaroodpornym rozgrzewam oliwę i przesmażam na niej czosnek i
papryczkę, dodaję pokrojone na ósemki pomidory i podsmażam aż się
zaczynają lekko rozpadać, dorzucam fasolkę i podgrzewam wszystko razem
doprawiając solą i pieprzem.
Nie podaję do niczego, znaczy się pochłaniam samo ze sobą :))))))
--
oshin, letko opóźniona
|