Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individua
l.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co i jak jeść?
Date: Fri, 13 May 2005 22:20:39 +0200
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 29
Message-ID: <6574124792$20050513222040@ewcia.kloups>
References: <d62fjt$10c$1@nemesis.news.tpi.pl>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net gRR/6A5rXyxHhirn/q9eTA3s9NqnVXT9gLkhl0/6sszI7N4GLx
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <d62fjt$10c$1@nemesis.news.tpi.pl>
X-Comment-To: Kasia
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:239448
Ukryj nagłówki
Le vendredi 13 mai 2005 ŕ 17:03:47, dans <d62fjt$10c$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Czy istnieje jakaś pozycja ksiązkowa w której znajde kompleksowa wiedze na
> temat co i jak sie to je?
Watpie.
> Oczywiście chodzi o wszystkie możliwe szykany temu towarzyszące np .
> pączek - nozem i widelcem, mandarynaka począwszy od obrania nożem i chyba
> potem wideklcem, drób - wyłacznie palcami , no chyba że to filet lub porcja
> bez kości itd itp.no i jeszcze chce na dodatek żeby to wszystko była prawda
> a nie wiedza pt. " ja widziałem w jednej restauracji....." bo czestto nawet
> w tzw, restauracjach podają łyzeczki do espresso przy okazji głebokich
> pucharków z lodami ;)
Czy chodzi ci o europejski savoir-vivre ?
W tym wypadku wszystko co mozliwe sie je przy pomocy sztuccow (banany
tysz) z wyjatkiem ostryg, krewetek i owocow morza.
I to jeszcze nie jest pewne... wyobrazasz sobie ?
Ewcia
--
Niesz
|