« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-05-06 22:39:42
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?Panslavista schrieb:
>
> "kasia maruda" <k...@g...pl> wrote in message
> news:e3j81m$sdn$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Dorota" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:e3g84p$o37$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>> Witam
>>> Stwierdzilam ostatnio, że za mało jemy kaszy wogóle, a gryczaną bardzo
>>> lubimy, więc trzeba to zmienić.
>>> Tylko kiepska kucharka jestem i nie umiem wymyślić fajnego dania z kaszą
>>> oprócz smażonych pieczarek...
>>> Dodam, że nie przepadam za mięsnymi potrawami (być może z powodu ciąży)
>> więc
>>> byłabym wdzięczna za jakieś pomysły i sprawdzone przepisy co do kaszy
>> podać.
>>>
>>> pozdrawiam i dziękuję za rady
>>> Dorota
>>>
>> A jeśli zostanie Ci poobiednia kasza, na drugi dzień wymieszaj ją z
>> rozmąconym jajkiem i dowolnymi przyprawami i usmaż jak omlet. Z
>> suróweczką
>> doskonałe :o)
>>
>> pzdr
>>
>> kasia maruda
>
> Nikt nie wymienił rzeczy najbardziej oczywistej - skwareczki + cebulka +
> kwaśne mleko (kefir)... I najsmaczniejszej.
nawet w twojej przekręconej rzeczywistości skwarki są z mięsa
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-05-07 03:29:17
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?
"Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
news:4c4mtgF135tr9U1@uni-berlin.de...
> Panslavista schrieb:
>>
>> "kasia maruda" <k...@g...pl> wrote in message
>> news:e3j81m$sdn$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>
>>> Użytkownik "Dorota" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
>>> news:e3g84p$o37$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>> Witam
>>>> Stwierdzilam ostatnio, że za mało jemy kaszy wogóle, a gryczaną bardzo
>>>> lubimy, więc trzeba to zmienić.
>>>> Tylko kiepska kucharka jestem i nie umiem wymyślić fajnego dania z
>>>> kaszą
>>>> oprócz smażonych pieczarek...
>>>> Dodam, że nie przepadam za mięsnymi potrawami (być może z powodu ciąży)
>>> więc
>>>> byłabym wdzięczna za jakieś pomysły i sprawdzone przepisy co do kaszy
>>> podać.
>>>>
>>>> pozdrawiam i dziękuję za rady
>>>> Dorota
>>>>
>>> A jeśli zostanie Ci poobiednia kasza, na drugi dzień wymieszaj ją z
>>> rozmąconym jajkiem i dowolnymi przyprawami i usmaż jak omlet. Z
>>> suróweczką
>>> doskonałe :o)
>>>
>>> pzdr
>>>
>>> kasia maruda
>>
>> Nikt nie wymienił rzeczy najbardziej oczywistej - skwareczki + cebulka +
>> kwaśne mleko (kefir)... I najsmaczniejszej.
> nawet w twojej przekręconej rzeczywistości skwarki są z mięsa
>
>
> Waldek
A gdzieś to napisałem Walduś (jak tam tate Kiepski?), przeczytaj topic i
jeszcze mój tekst.
A teraz odpowiedź, z mięsa też można zrobić skwarki, a nawet z ziemniaków -
usmażonych na suchy wiór.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-05-07 09:24:00
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?
Le dimanche 7 mai 2006 ŕ 05:29:17, dans <e3jpj3$dvn$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> "Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
>>>> Użytkownik "Dorota" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
>>>>> Dodam, że nie przepadam za mięsnymi potrawami (być może z powodu ciąży)
>>> Nikt nie wymienił rzeczy najbardziej oczywistej - skwareczki + cebulka +
>>> kwaśne mleko (kefir)... I najsmaczniejszej.
>> nawet w twojej przekręconej rzeczywistości skwarki są z mięsa
> A gdzieś to napisałem Walduś (jak tam tate Kiepski?), przeczytaj topic i
> jeszcze mój tekst.
Widac ze myslisz napletkiem.
Re-plonk.
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-05-07 10:11:54
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?Hanna Burdon napisał(a):
> In news:1146938879.995849.235390@v46g2000cwv.googlegrou
ps.com,
> a...@g...com wrote:
>> na zloty kolor, nastepnie dodajemy przyprawy: kumin
>
> kmin
rzymski
http://luskiewnik.strefa.pl/luskiewnik/cuminum.html
>> corriander,
>
> kolendra
siewna
http://luskiewnik.strefa.pl/luskiewnik/cariandrum.ht
ml
> Sorry, zboczenie zawodowe.
:-)))
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-05-07 10:59:18
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:6879698192$20060507112400@ewcia.kloups...
>
> Le dimanche 7 mai 2006 ŕ 05:29:17, dans
> <e3jpj3$dvn$1@atlantis.news.tpi.pl> vous écriviez :
>
>> "Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
>>>>> Użytkownik "Dorota" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
>>>>>> Dodam, że nie przepadam za mięsnymi potrawami (być może z powodu
>>>>>> ciąży)
>
>>>> Nikt nie wymienił rzeczy najbardziej oczywistej - skwareczki + cebulka
>>>> +
>>>> kwaśne mleko (kefir)... I najsmaczniejszej.
>>> nawet w twojej przekręconej rzeczywistości skwarki są z mięsa
>
>> A gdzieś to napisałem Walduś (jak tam tate Kiepski?), przeczytaj topic i
>> jeszcze mój tekst.
>
>
> Widac ze myslisz napletkiem.
>
> Re-plonk.
>
> --
> Niesz
Ty też jesteś cyganką?
Sądzisz, że napletek jest do myslenia?
Wygląda, że siostra jednak przeskoczyła Ciebie...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-05-07 11:30:39
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e3kjus$lsh$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Ty też jesteś cyganką?
Oczywiście, że Ewcia jest Cyganką - układa "pasjans z żabich serc" :-D
> Sądzisz, że napletek jest do myslenia?
mylisz się napletkowiczu, Ewcia miała na myśli, że powinieneś skorzystać z
kąpieli
> Wygląda, że siostra jednak przeskoczyła Ciebie...
A tu na prk nie było nigdy konkursów w skokach.
Choć kilku takich podskakiewiczy już było
teraz milczą zawstydzeni i tylko patrzą, czy pobijesz ich rekord... głupoty.
Dżdżownica Wielce Żywa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-05-07 11:36:04
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?
"udziecex" <u...@w...pl> wrote in message
news:e3klpj$s9h$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e3kjus$lsh$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Ty też jesteś cyganką?
>
> Oczywiście, że Ewcia jest Cyganką - układa "pasjans z żabich serc" :-D
>
>> Sądzisz, że napletek jest do myslenia?
>
> mylisz się napletkowiczu, Ewcia miała na myśli, że powinieneś skorzystać z
> kąpieli
>
>> Wygląda, że siostra jednak przeskoczyła Ciebie...
>
> A tu na prk nie było nigdy konkursów w skokach.
> Choć kilku takich podskakiewiczy już było
> teraz milczą zawstydzeni i tylko patrzą, czy pobijesz ich rekord...
> głupoty.
>
> Dżdżownica Wielce Żywa
No tak, już rozumiem, musisz być wielce trująca, skoro wśród żab przeżyłaś.
Nie będę kąpał się w szambie, wystarczy żebym zatknął sobie nos...
;-P)))))))))))))))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-05-07 11:36:12
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e3jpj3$dvn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> A teraz odpowiedź, z mięsa też można zrobić skwarki, a nawet z
> ziemniaków - usmażonych na suchy wiór.
Szkoda, że nie popisałes się jakie ty skwarki masz?
Panlistonosz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-05-07 11:38:32
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?
"Panlistonosz" <p...@o...pl> wrote in message
news:e3km40$45$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e3jpj3$dvn$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> A teraz odpowiedź, z mięsa też można zrobić skwarki, a nawet z
>> ziemniaków - usmażonych na suchy wiór.
>
> Szkoda, że nie popisałes się jakie ty skwarki masz?
A proszę, ze słoniny, lub wędzonki...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-05-07 11:45:17
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:e3kmbe$soe$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Panlistonosz" <p...@o...pl> wrote in message
> news:e3km40$45$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:e3jpj3$dvn$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>> A teraz odpowiedź, z mięsa też można zrobić skwarki, a nawet z
>>> ziemniaków - usmażonych na suchy wiór.
>>
>> Szkoda, że nie popisałes się jakie ty skwarki masz?
>
> A proszę, ze słoniny, lub wędzonki...
A kto ma wątpliwości niech kupi pół kg gęsich szyjek pokroi je w wąskie
paseczki i usmaży na smalcu gęsim na rumiano, pod koniec doda na patelenkę
cebulkę, gdy ta będzie już miękka doda kaszę, wymiesza i razem przesmaży
przed podaniem na stół.
Dla jaroszy - dwie trzy łyżki oleju na patelnię lub do rondla wsypać kaszę
na wierzch znowu olej i posypać tartym serem - zapiec w piekarniku...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |