Data: 2002-06-17 02:30:13
Temat: Re: co to miso ???
Od: Art Plazewski. <Art[Gruby]@icbleu.org>
Pokaż wszystkie nagłówki
PatryCCCja <k...@s...pl> wrote:
>dokladnie tak, miso to "fermentowane puree z soi z dodatkiem soli morskiej,
>o konsystencji masla orzechowego, dodawane do zup, sos?w jako przyprawa lub
>zamiast soli.". do kupienia tez w roznych sklepach ze zdrowa zywnoscia.
>sprzedawane w sloiczkach albo w foliowych paczuszkach. zazwyczaj w
>niewielkich ilosciach. cena - kilkanascie zlotych. ale nie nalezy sie
>zrazac ze drogie, bo miso urzywa sie w niewielkich ilosciach - wlasnie jako
>podstawy zupy lub jako przyprawy.
>ja czasem uzywam zamiast kostki bulionowej, moja siostra zreszta zupelnie
>niezaleznie wymyslila taki sam patent.
>
>mam zamiar poszperac niedlugo w soeci i rozpracowac jeszcze kilka przepisow
>z miso wiec moze kiedys cos jeszcze podesle.
>
>pozdr.
>pat
Dac jej wodki -;-))))))
a tutaj link http://www.soyfoods.com/soyfoodsdescriptions/miso.ht
ml
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
|