Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!fargo.cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl
!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "wkn" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co z kapusty?
Date: Fri, 11 Oct 2002 18:14:57 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <ao6tdb$1n6$1@news.tpi.pl>
References: <ao6sbh$1il$1@news.onet.pl> <ao6sol$s9i$1@news.tpi.pl>
<ao6t21$355$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pk161.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1034352876 1766 217.97.24.161 (11 Oct 2002 16:14:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 11 Oct 2002 16:14:36 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:129563
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Rob" <c...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ao6t21$355$1@news.onet.pl...
> Dzieki wielkie za szybciutka odpowiedz wlasnie sie zastanawiam nad
> zakiszeniem co z tego wyjdzie hmmmmmm nie wiem))))))
> A ten przepis na zupke moglabys podeslac bo tego jeszczenei robilam.
> Ala
>
>
nie mam dokladnego, robie na oko :)
gorujesz rosolek albo robisz z kostki, wrzucasz poszatkowana kapuste,
solisz, papryczysz, pieprzysz, gotujesz az zacznie sie robic miekka.
Wczesniej dorzucasz do niej pomidorce bez skorek. POtem pokrojone podsmazone
pieczarki z podsmazona cebulka.
Dorzucasz pokrojona papryke, ziemniaki, no i tyle - to jest podstawowa
wersja. Mozna dodac troche fasolki itp :)
Wazne, zeby odpowiednio przyprawic - listek laurowy, kminek, takie tam.
Mozna dodac troche koncentratu pomidorowego, mozna boczek wedzony, mozna
kiszona kapuste :)
taka kapuste to mozna dodawac nawet do zupy gulaszowej.
Jak zrobisz wszystko, co Ci zasugerowalam, to sie akurat tych czrterech
glowek pozbedziesz, hehehehe :)))
wkn juz prawie na wyjezdzie
|