Data: 2002-10-11 16:14:57
Temat: Re: co z kapusty?
Od: "wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Rob" <c...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ao6t21$355$1@news.onet.pl...
> Dzieki wielkie za szybciutka odpowiedz wlasnie sie zastanawiam nad
> zakiszeniem co z tego wyjdzie hmmmmmm nie wiem))))))
> A ten przepis na zupke moglabys podeslac bo tego jeszczenei robilam.
> Ala
>
>
nie mam dokladnego, robie na oko :)
gorujesz rosolek albo robisz z kostki, wrzucasz poszatkowana kapuste,
solisz, papryczysz, pieprzysz, gotujesz az zacznie sie robic miekka.
Wczesniej dorzucasz do niej pomidorce bez skorek. POtem pokrojone podsmazone
pieczarki z podsmazona cebulka.
Dorzucasz pokrojona papryke, ziemniaki, no i tyle - to jest podstawowa
wersja. Mozna dodac troche fasolki itp :)
Wazne, zeby odpowiednio przyprawic - listek laurowy, kminek, takie tam.
Mozna dodac troche koncentratu pomidorowego, mozna boczek wedzony, mozna
kiszona kapuste :)
taka kapuste to mozna dodawac nawet do zupy gulaszowej.
Jak zrobisz wszystko, co Ci zasugerowalam, to sie akurat tych czrterech
glowek pozbedziesz, hehehehe :)))
wkn juz prawie na wyjezdzie
|