Data: 2003-07-21 13:19:32
Temat: Re: co z marynata?
Od: Zbyszek <m...@z...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Oszczedniej i wygodniej jest marynowac mieso w plastikowym worku -
wszystko siedzi tam ciasniej, marynata dochodzi do wszystkich kawalkow;
bardzo latwo jest to-to poobracac, pomieszac - bez odkrywania naczynia,
brudzenia lyzek itd.
Sabinka wrote:
> On 21 Jul 2003 08:34:06 +0200, a...@p...onet.pl wrote:
>
>
>>Nie sadze, zeby dalo sie wykorzystac taka mieszanke, ktora "obcowala" z surowym
>>miesem.
>
>
> No... myslalam o wykorzystaniu "na biezaco"...
>
>
>>Jedyne wyjscie na przyszlosc, poprostu robic jej mniej. Mieso przeciez
>>nie musi plywac w marynacie, wystarczy ze jest nia ze wszystkich stron
>>zwilzone. Mozna co jakis czas mieso obrocic, zeby nie obeschlo (jezeli ma
>>marynowac sie dosc dlugo).
>
>
> No tak... wlasnie zrobilam wiecej marynaty bo sie mieso przez 2 dni
> marynowalo i sie balam ze jak nie przykryje to sie moze popsuc.
> To moze wprowadze technike obracania :)
>
|