Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.silweb.pl!polsl.gliwice.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co z miodu?
Date: Tue, 8 Nov 2005 08:54:00 +0100
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 33
Message-ID: <dkplie$ne6$1@polsl.gliwice.pl>
References: <6...@n...onet.pl> <dkpi8i$d8u$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.gliwice.pl 1131436430 24006 213.227.72.169 (8 Nov 2005 07:53:50 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...gliwice.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 8 Nov 2005 07:53:50 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:252266
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:dkpi8i$d8u$1@inews.gazeta.pl...
> bebekot napisał:
>
> > Cześć.
> > Mam sporo miodu w domu i czas coś z tym zrobić. Nie wiem tylko co. Może
macie
> > jakieś propozycje? Przyszedł mi do głowy jakiś piernik i miodówka. W
ogóle to
> > ideałem by było jakby ktoś znał przepis na coś,w czym jest dużo jaj i
miodu , bo
> > jakoś tez jajek mi się sporo uzbierało.
>
> Porterówkę. Spirytus + porter + miód... Pyyycha (smakuje zwłaszcza
> paniom, bo słodkie) i "dobrze wchodzi"... :-)
>
> --
> Pozdrawiam
> PWZ
0,75 litra wodki czystej (0,5 litra dla Pan)
0,25 litra (sloiczek) miodu spadziowego ze spadzi iglastej
20 gram (do smaku) soku z cytryny
Wszystko razem dobrze wymieszac
Pozostrawic minimum 12 godzin zeby sie przegryzlo
Pic "leczniczo" (uwaga latwo przedawkowac)
Osad na dnie jest naturalnym osadem z miodu- nie odcedzac,
Jak dla mnie najlepsze (metny troche jak sie osad wymiesza ale smakuje
wybornie)
Male ilosci (do 100 gram przed snem) lecza wysmienicie z przeziebien
|