« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-18 18:54:07
Temat: co zorbić z pomidorami?mama uraczyła mnie 20 kg pomidorów
1. zupa z pomidorów - to wszytsko co potrafię, ale ile można jeść to samo?
CO MOZNA JESZCZE ZROBIĆ Z POMIDORÓW???????
mam pytanie:
chcę zamrozić poobierane ze skórek pomidory na zupę na jesień i zime ...
jak to najlepiej zrobić?
moze jakiś przecier?
z góry dzięki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-18 19:06:10
Temat: Odp: co zorbić z pomidorami?
Użytkownik wojus <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ajoqfn$foi$...@n...tpi.pl...
> mama uraczyła mnie 20 kg pomidorów
>
> 1. zupa z pomidorów - to wszytsko co potrafię, ale ile można jeść to samo?
>
> CO MOZNA JESZCZE ZROBIĆ Z POMIDORÓW???????
>
>
> mam pytanie:
>
> chcę zamrozić poobierane ze skórek pomidory na zupę na jesień i zime ...
> jak to najlepiej zrobić?
> moze jakiś przecier?
>
> z góry dzięki
>
Pokroic w plaserki, ser mozarella takze pokroic w plasterki, ladnie ulozyc
na talerzu, posypac swiezo podartymi listkami bazylii, posolic, troche
popieprzyc i juz. Ja uwielbiam. Dodatkowo polewam to wszystko jeszcze
niewielka iloscia dobrej oliwy z oliwek.
Pozdrowienia
Bask
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-18 19:11:18
Temat: Re: co zorbić z pomidorami?
Użytkownik "Bask" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajoqr3$m3o$1@absinth.dialog.net.pl...
>
> Pokroic w plaserki, ser mozarella takze pokroic w plasterki, ladnie ulozyc
> na talerzu, posypac swiezo podartymi listkami bazylii, posolic, troche
> popieprzyc i juz. Ja uwielbiam. Dodatkowo polewam to wszystko jeszcze
> niewielka iloscia dobrej oliwy z oliwek.
> Pozdrowienia
> Bask
>
hehe. wlasnie zaraz zasiadam do takiej uczty
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-18 20:00:35
Temat: Odp: co zorbić z pomidorami?
Użytkownik MechaGodzilla <m...@n...pl.NOSPAM> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ajormi$98r$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "Bask" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ajoqr3$m3o$1@absinth.dialog.net.pl...
> >
> > Pokroic w plaserki, ser mozarella takze pokroic w plasterki, ladnie
ulozyc
> > na talerzu, posypac swiezo podartymi listkami bazylii, posolic, troche
> > popieprzyc i juz. Ja uwielbiam. Dodatkowo polewam to wszystko jeszcze
> > niewielka iloscia dobrej oliwy z oliwek.
> > Pozdrowienia
> > Bask
> >
> hehe. wlasnie zaraz zasiadam do takiej uczty
>
>
> Mechcia
>
A'propos mozarelli. To wspaniala jest pokrojona w plastry( troche grubsze)
opanierowana i na patelnie. Do tego pomidory jako salatka. Bardzo lubie.
Pozdrowienia
Bask
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-18 20:25:38
Temat: Re: co zorbić z pomidorami?
Użytkownik "wojus" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajoqfn$foi$1@news2.tpi.pl...
> mama uraczyła mnie 20 kg pomidorów
>
> 1. zupa z pomidorów - to wszytsko co potrafię, ale ile można jeść to samo?
>
> CO MOZNA JESZCZE ZROBIĆ Z POMIDORÓW???????
>
>
> mam pytanie:
>
> chcę zamrozić poobierane ze skórek pomidory na zupę na jesień i zime ...
> jak to najlepiej zrobić?
> moze jakiś przecier?
>
> z góry dzięki
>
> witam
skorzystałam z rad na tej grupie
i:1. 2x suszyłam pomidory, mam je oliwie, jak mam ochotę to jem z serem feta
i i toska ale wtedy dosalam - skórka schodzi
2. lubię smażone pomidory z cebulką i do tego wbijam 1 lub 2 jajka
3. obieram pomidory ze skórki
kroję, do tego białej cebulki
posolę, popieprzę i dolewam
śmietanki
4. usmażyłam (wyparowało trochę wody) pomidory bez skórki bez cebulki
wsadziłam do słoików
przegotowałam i w listopadzie zobaczę czy wystarczy dodać cebulkę aby było
smaczne
4 sałatkę z obranych pomidorów
+ zielone przekrojone na pól oliwki, + oliwa virginia + sól
+pieprz , kapkę suszonej bazyli
i oregano a to wszystko do zapiekanych nadziewanych mieloną cielęciną rurek
wszystkim w rodzinie smakowało a mężowi
najbardziej ta sałatka
i to na razie wszystko
przeciery i soki zostawiam
przetwórniom wg mnie zrobią to lepiej.
z pomidorowymi pozdrowieniami
maga
makaronowyc
i jajko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-18 20:27:23
Temat: Re: co zorbić z pomidorami?
"wojus" <w...@w...pl>
> mama uraczyła mnie 20 kg pomidorów
> moze jakiś przecier?
Przygotuj sloiki z zakretkami twist (umyj, wygotuj)
Pomidory przekrec przez maszynke ( bo szybko i dobrze przygotowane do gotowania)
Tak przygotowany przecier gotuj wolno okolo ok.2-3 godz.
Po ugotowaniu i ostudzeniu przecieraj na metalowym (najlepiej) sitku palka drewniana,
aby reszki skorek
i pestek oddzielic od wspanialego soku - przecieru pomidorowego.
Napelnij sloiki, mocno pozakrecaj i pasteryzuj (gotuj) w duzym naczyniu.
Nastepnie gdy pogotujesz 10-15 min wyjmij, odwroc dnem do gory i pozostaw do
wystygniecia.
Uzywaj w porze zimowej do zup i innych celow np. Bloody Mary.
Pozdr
Lucek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-18 20:58:01
Temat: Re: co zorbić z pomidorami?On Sun, 18 Aug 2002 20:54:07 +0200, "wojus" <w...@w...pl>
wrote:
>mama uraczyła mnie 20 kg pomidorów
>
>1. zupa z pomidorów - to wszytsko co potrafię, ale ile można jeść to samo?
>
>CO MOZNA JESZCZE ZROBIĆ Z POMIDORÓW???????
>
>
>mam pytanie:
>
>chcę zamrozić poobierane ze skórek pomidory na zupę na jesień i zime ...
>jak to najlepiej zrobić?
>moze jakiś przecier?
>
>z góry dzięki
>
sos i zapasterywzowac, przecier i go odparowac w jakims
piekarniku i potem pasteryzowac
K
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-18 21:14:24
Temat: Re: co zorbić z pomidorami?
Użytkownik "Bask" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajou13$of5$1@absinth.dialog.net.pl...
> A'propos mozarelli. To wspaniala jest pokrojona w plastry( troche
grubsze)
> opanierowana i na patelnie. Do tego pomidory jako salatka. Bardzo lubie.
> Pozdrowienia
> Bask
>
sprobuje kiedys:)
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-21 14:38:41
Temat: Re: co zorbić z pomidorami?
Bask wrote:
> A'propos mozarelli. To wspaniala jest pokrojona w plastry( troche grubsze)
> opanierowana i na patelnie. Do tego pomidory jako salatka. Bardzo lubie.
A propos mozarelli :)))
Pysznie wychodzi salatka z pomidorów ( baza salatki ), mozarelli,
tunczyka i kukurydzy , wszystko wytaplane w sosie winegret ( wiem wiem
zle to pisze )
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |