Data: 2001-10-29 18:42:46
Temat: Re: coś dobrego
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Ambasador ILGCN w Polsce" <a...@i...gej.net>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, October 29, 2001 2:43 PM
Subject: Re: coś dobrego
>
> Użytkownik "Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał w wiadomości
> news:004501c15fea$f15bdd40$0200a8c0@tea...
> > ----- Original Message -----
> > From: "Ambasador ILGCN w Polsce" <a...@i...gej.net>
> A Twoja herbata po tybetansku to
> > jak ? Z urzedu pytam ;-)
>
> Troszeczke skomplikowana.
> Bierze sie garsc lisci herbaty (czarnej, najlepiej wedzonej) na litr
> wrzatku.
> Zaparzamy trzy minuty.
> Nastepnie dodajemy maslo z mleka yaka (ono wlasnie wyglada na lekko
> zjelczale) i lyzeczke soli.
> Wszystko ladnie ubijamy trzepaczka na jednolita mase.
> Pije sie gorace.
>
> --
> Szymon Niemiec
> t...@s...net.pl
> http://technites.gejowo.pl
>
Ta sama - i jeszcze jedno pytanie - czesto wykorzystujesz ten przepis ? - by
wydaje sie malo jadalny. A szef z rozrzewnieniem wspomina suszone mieso
tybetanskie - jakt wierdzi smakowalo jakby mialo 1000 lat ;-)
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|