Data: 2006-05-27 07:59:11
Temat: Re: coś w rodzaju langusty
Od: "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Flashi <F...@e...pl> napisał(a):
> Dobra przesadzilem :)
> Surimi to mocno rozdrobniona (pomielona) ryba wlasciwie obojetnie jakiego
> rodzaju ale biala.
> I taka pasta uzywana jest do imitacji krabow.
> Ogolnie bez smaku smak daja dodatki..
Wyguglałam czyjś referat czy coś w tym typie - na temat surimi z mięsa
drobiowego /no, powiedzmy, z tych strzępów co przy kościach po oddzieleniu
mięsa pozostają/. Zdębiałam. Czyli grożą nam imitacje langust ulepione z
imitacji surimi :-)
Ale jakoś się tym nie martwię.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|