Data: 2001-10-24 17:00:00
Temat: Re: coś z jednego garnka
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sprawdzone i pyszne.
Na 4 osoby
Pol szklanki suchej fasoli zalac wrzatkiem, podgotowac 3 minuty i
odstawic do wystygniecia. Przelac przez sito i myc fasole palcami pod
bierzaca woda. Powtorzyc. Za trzecim razem gotowac, az zupelnie miekka.
2 cebule usmazyc na brazowo, zalac patelnie pol szklanki wody i
zeskrobac. Dodac do fasoli. Na patelni usmazyc kilka kurzeczych
kielbasek (okolo pol kilo), zalac patelnie woda, zeskrobac i dodac do
fasoli. Dusic wszystko razem godzine, dodac maggi, sosu sojowego, soli i
pieprzu do smaku.
Podawac z chlebem.
Magdalena Bassett
|