« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-16 19:12:36
Temat: cukier puderWitajcie, przepis na cos tam zaklada cukier krysztal, ale on zostaje w tym
produkcie wyczuwalny. Chce go zamienic na cukier puder, czy ktos podpowie mi
w jakiej proporcji. magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-16 20:42:58
Temat: Re: cukier puder
Uzytkownik "Magda " <m...@j...krakow.pl> napisal
> Witajcie, przepis na cos tam zaklada cukier krysztal, ale on zostaje w
tym
> produkcie wyczuwalny. Chce go zamienic na cukier puder, czy ktos
podpowie mi
> w jakiej proporcji. magda
Mozesz wsypac ta porcje cukru , która jest
potrzebna do produkcji, do mlynka do kawy
( wyczyszczonego) lub do innej maszyny, która
Ci zmieli ten krysztal.
Ja tak robie w maszynce ( nie wiem jak to sie nazywa)
do miksowania zupek dla dzieci.
lub
Szklanka Lyzka
cukier krysztal 180g 12g
cukier puder 160g 10g
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 21:39:26
Temat: Re: cukier puderJa biore wtedy zawsze tyle ile podaje przepis, bo ze 100 gram cukru
krysztalu zrobic mozna 100 gramm cukru-pudru. Albo myle sie?
Monika
"Magda " <m...@j...krakow.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:atl8j4$4cv$1@info.cyf-kr.edu.pl...
> Witajcie, przepis na cos tam zaklada cukier krysztal, ale on zostaje w tym
> produkcie wyczuwalny. Chce go zamienic na cukier puder, czy ktos podpowie
mi
> w jakiej proporcji. magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 21:40:45
Temat: Re: cukier puderMonika wystukała w wiadomości <atlh13$gob$06$1@news.t-online.com>:
> Ja biore wtedy zawsze tyle ile podaje przepis, bo ze 100 gram cukru
> krysztalu zrobic mozna 100 gramm cukru-pudru. Albo myle sie?
Z gramami chyba problemu nie ma. Gorzej jak w przepisie mierzą cukier na
szklanki :)
Jo'Asia
--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Ból indagowany jest w nerwach (Diuna według Jerzego Łozińskiego)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 21:59:24
Temat: Re: cukier puderno to cukier w szklance odmierzyc i potem zwazyc.
Monika
"Jo'Asia" <J...@r...art.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:atlkpe.3vvfhc1.1@sloth.hell.pl...
> Monika wystukała w wiadomości <atlh13$gob$06$1@news.t-online.com>:
>
> > Ja biore wtedy zawsze tyle ile podaje przepis, bo ze 100 gram cukru
> > krysztalu zrobic mozna 100 gramm cukru-pudru. Albo myle sie?
>
> Z gramami chyba problemu nie ma. Gorzej jak w przepisie mierzą cukier na
> szklanki :)
>
> Jo'Asia
>
> --
> __.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl
.-=-.__
> --<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/
<()>--
> .__.'| ....................................................
..
|'.__.
> Ból indagowany jest w nerwach (Diuna według Jerzego
Łozińskiego)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-17 09:08:09
Temat: Re: cukier puderNa stronie www.kulinaria.pl jest przelicznik roznych produktow:
http://www.kulinaria.pl/artykuly.asp?id=8
wedlug niego:
łyżeczka łyżka szklanka
Cukier kryształ 5g 15g 220g
Cukier puder 3g 10g 200g
pozdrawiam
lisek
Jo'Asia wrote:
> Monika wystukała w wiadomości <atlh13$gob$06$1@news.t-online.com>:
>
>> Ja biore wtedy zawsze tyle ile podaje przepis, bo ze 100 gram cukru
>> krysztalu zrobic mozna 100 gramm cukru-pudru. Albo myle sie?
>
> Z gramami chyba problemu nie ma. Gorzej jak w przepisie mierzą cukier na
> szklanki :)
>
> Jo'Asia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |