Data: 2005-07-07 15:19:13
Temat: Re: czarna polewa na tort
Od: " Zoraz" <z...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
EwaP <e...@b...wroc.usun.to.pl> napisał(a):
> Zainspirowana podanym kilka postów wcześniej linkiem chciałabym zrobic tort
> wyglądajacy jak połówka piłki nożnej. Czy macie pomysł jak osiągąć czarną
> polewę i jak nakładać ją tak równo.
Może by tak poeksperymentować z żelkami z lukrecji, zdaje się, że czarne są.
Jakoś rozpuścić albo co?
Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
A co do równości to taki lukier ucierany, najpierw się gotuje wodę z cukrem,
potem uciera i wychodzi taka masa nadająca się do formowania, można i zatrzeć
na gładko jakimś gładkim "czymś". tyle, że robiłam we wielkanoc z tego ozdóbki
na mazurka/jajeczka głównie białe ze środeczkiem żółtym i potem krojone na
pół/, i jak mi masy zabrakło to już nie dorobiłam drugiej tak plastycznej :(
To zdaje sie nie takie proste.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|