Data: 2002-09-09 08:51:56
Temat: Re: czekolada
Od: "Agusiek" <A...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Moi najmilejsi!
> obejrzalam film pt."czekolada" i mnie nosi, takie pysznosci czekoladowe
> byly , ze hej.Wlasnie pije kubas goracej czekolady i choc jest calkiem
> calkiem to nie wiem jak uzyskac taka gesta, kremowa konsystencje, poza tym
> w filmie pili czekolade starym sposobem Majow- zs szczypta chilli;macie
> moze pomysl jak to przyrzadzic?
Mamy :)) Rozpuścić w rondelku pół tabliczki czekolady, dopełnić mlekiem
(ciepłym!!!) do objętości 1 kubeczka, dodać do tej masy szczyptę chili
zagrzać, można doslodzić jeśli ktoś lubi, zdjąć z ognia.
Dodać ze 2 łyżki bitej śmietany (śmietanka lekko słodkawa). Udekorować bitą
śmietaną i posypaną chili.
Odlotowy jest smak bitej śmietany zmieszanej z chili, czekolada musi być
mocno ciepła w wtedy jest najlepsza :))
Pozdrawiam i życzę smacznego,
Aga
|