Data: 2006-09-12 11:21:29
Temat: Re: czosnek marynowany ( z dodatkiem curry )
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JoasiaT" <a...@w...pl> wrote in message
news:ee64jj$kvv$1@news.onet.pl...
> Witajcie
> Czy ma ktoś z was na takowy czosnek. Podobno jest on wczesniej podsmazany
> wlasnie z curry a potem marynowany, ale pewna nie jestem.
> Bardzo prosze jesli ktos ma o udostepnienie takowego przepisy
>
> z gory dziekuje
> Joasia T.
Obierasz ząbki czosnku i myjesz je. Układasz ciasno w słoikach, zalewasz
niezbyt mocną marynatą o temp.80°C z dodatkiem na 1,8 litra zalewy:
cynamon - 1,6g
goździki - 1g
ziele ang. - 1g
pieprz czarny - 0,8g
liść laurowy - 2g
Słoiki wkladasz do kąpieli wodnej o temp 60-70°C i pasteryzujesz:
0,5 litra - 5 min w tem. 100°C
1 litr - 8 min.
|