Data: 2003-07-27 10:34:35
Temat: Re: czosnek, w zalewie ?
Od: "ISIA" <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sowa" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bej82l$i93$1@news.onet.pl...
> A próbowałeś kiedyś marynować tak np.ser fetę, albo inny?
Ja robilam kiedys fete w zalewie :-)
Zeby sie feta nie rozpadala (zakladam, ze masz taka polska, Mlekovity, a nie
oryginalna) trzeba ja wyjac z kartonika, pokroic w kostke na desce i na tej
desce tak zostawic, zeby obeschla, na kilka godzin.
Do wyparzonego sloiczka wlozyc fete i dodatki smakowe (np. pokrojony
czosnek, bazylia, oregano, ziarenka pieprzu, pokruszone suszone chili).
Zalac oliwa, zeby zakrylo ser.
W lodowce sie przechowuje do 2 tygodni.
Pozdrawiam
ISIA
|