Data: 2006-02-01 09:29:11
Temat: Re: czy mięso jest tuczące?
Od: WiRAHA <w...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Leszek Serdyński napisał(a):
> Nie bierzesz pod uwagę kosztów uzyskania energii (zamienialnej na
tłuszcz
> zapasowy).
> W programie o Aleutach jeden z antropologów mówi, że na wyspach i w morzu
> jest dużo ryb, ale Aleuci ich nie jedzą, bo energia jaka zostaje po ich
> strawieniu nie wystarcza do utrzymania funkcji życiowych organizmu. Tym
> bardziej nie można od ich jedzenia utyć.
> Mięso rybie, zwłaszcza ryb chudych można zaliczyć do "nietuczących".
> Podobnie będzie z chudą wołowiną. Po drugie, to duża zawartość białka w
> chudym mięsie przyspiesza metabolizm, co też jest czynnikiem "antytuczącym".
tyje sie od nadmiaru kcal, niezaleznie od zrodla
podaj mi mechanizm "przyspieszania metabolizmu" - jestem go bardzo ciekawy
pozd
WiRAHA
|