Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not
-for-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <ddcbru$8rg$1@news.onet.pl> <j...@k...ath.cx>
<ddcchh$aa3$1@news.onet.pl>
Subject: Re: czy można ?
Date: Sun, 14 Aug 2005 14:22:43 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 0532-6, 2005-08-13), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Lines: 26
Message-ID: <42ff328e$0$15455$f69f905@mamut2.aster.pl>
NNTP-Posting-Date: 14 Aug 2005 12:01:19 GMT
NNTP-Posting-Host: 62.121.120.92
X-Trace: 1124020879 mamut2.aster.pl 15455 62.121.120.92:2591
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:245875
Ukryj nagłówki
Użytkownik "onet" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ddcchh$aa3$1@news.onet.pl...
>
> >> Mam przepis na zapiekankę makaronu z grzybami, .... czy zamiast
> >> świeżych grzybów można dać suszone, ugotowane ?
> >
> > Można przecież, nie trzeba ich od razu gotować, zalej letnią wodą i
> > potrzymaj tak aż zrobią się miękkie (~30 min. zależy). Wodę po grzybach
> > również można wykorzystać.
>
> pytam bo trzeba je zagotowac i podsmażyć z cebulą
>
...mozna mozna...tylko zalezy czy te grzyby sa w bardzo duzych ilosciach
sugerowane bo nadmiar grzyba suszonego moze grozic ze lekko gorzkie
bedzie...:)
a swoja droga to jakbys jednak z takim swiezym zrobil...takim np.
prawdziwkiem pokrojonym w plastry o ksztalcie grzyba lekko na masle
zeszklonym z drobno posiekana cebula, szczypta siekanego czosnku chwile
przed zdjeciem z patelni i natka sypniete.....to koniec swiata i jesien w
pelni....szczegolnie ze ludzie gadaja ze grzyby sie pojawily...
no ale jak sa suszone...to trudno ;)
agataw
|