Data: 2005-08-14 12:22:43
Temat: Re: czy można ?
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "onet" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ddcchh$aa3$1@news.onet.pl...
>
> >> Mam przepis na zapiekankę makaronu z grzybami, .... czy zamiast
> >> świeżych grzybów można dać suszone, ugotowane ?
> >
> > Można przecież, nie trzeba ich od razu gotować, zalej letnią wodą i
> > potrzymaj tak aż zrobią się miękkie (~30 min. zależy). Wodę po grzybach
> > również można wykorzystać.
>
> pytam bo trzeba je zagotowac i podsmażyć z cebulą
>
...mozna mozna...tylko zalezy czy te grzyby sa w bardzo duzych ilosciach
sugerowane bo nadmiar grzyba suszonego moze grozic ze lekko gorzkie
bedzie...:)
a swoja droga to jakbys jednak z takim swiezym zrobil...takim np.
prawdziwkiem pokrojonym w plastry o ksztalcie grzyba lekko na masle
zeszklonym z drobno posiekana cebula, szczypta siekanego czosnku chwile
przed zdjeciem z patelni i natka sypniete.....to koniec swiata i jesien w
pelni....szczegolnie ze ludzie gadaja ze grzyby sie pojawily...
no ale jak sa suszone...to trudno ;)
agataw
|