Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!fargo.cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!ne
ws-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!wn11feed!worldnet.att.net!204.71.
34.3!newsfeed.cwix.com!newsfeed.avtel.net!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dania na sylwestra;
References: <anrj9a$g1p$1@news.onet.pl> <anrn7i$nkh$1@news.tpi.pl>
<anrtb4$gjo$1@news.onet.pl> <anrti3$1un$1@news.tpi.pl>
<anrttu$i9a$1@news.onet.pl> <anrv2l$b6v$1@news.tpi.pl>
<ans0an$p9f$1@news.onet.pl> <8...@4...com>
<ans4a8$7h3$1@news.onet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 43
Date: Mon, 07 Oct 2002 09:02:34 -0700
NNTP-Posting-Host: 4.60.132.229
X-Complaints-To: a...@n...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 1034006483 4.60.132.229 (Mon, 07 Oct 2002 09:01:23 PDT)
NNTP-Posting-Date: Mon, 07 Oct 2002 09:01:23 PDT
Organization: None
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:128595
Ukryj nagłówki
a' tomik wrote:
>
> > tu nie ma co dziekowac...a uciekac z krzykiem, wedrowki po
> > archiwumie sa pelne pulapek. znaczy, jak wliziesz to koniec
> > rozkladu...ja sie staram omijac archiwum, jak mam malo czasu ;)))
>
> Wlasnie przejrzalem dostepne archiwum i powiem szczerze..........gleba.
> Niestety nie znalazlem niczego ciekawego. Wiekszowsc przejzanych postow
> mowila o spozywaniu sledzi pod kazda postacia. A przeciez sledzia trudno
> zaliczyc do potrawy wlasciwej na romantyczna,
> powtarzam...romantyczna...kolacje.
> Dlatego jednak prosze o podanie przepisow na romantyczna tudziez
> podniecajaca kolacje lub lnkow do stron gdzie takowe przepisy znajde.
> Jesli sam cos wykombinuje to tez dam Wam znac.
> Za pomoc dziekuje i pozdrawiam....do jutra:
> --
> a' tomik
> t...@o...pl
> "...niech sie dzieje wola nieba,
> z nia sie zawsze zgadzac trzeba..."
Proponuje na przystawke cwiartki kapustki radiccio owiniete cienkimi
plasterkami szynki parmenskiej, zapieczone pod opiekaczem az lekko
zbrazowieje, podane na talerzyku zalanym zielonym sosem. Ladnie wyglada
i swietnie smakuje.
Tu przepis na sos zielony:
http://tinylink.com/?PfGE0twbcg
Na danie obiadowe proponuje rybe szyszke po chinsku:
http://tinylink.com/?KHohIMud4r
lub kurczak z cynamonem
http://tinylink.com/?NzwSpVzUz5
kura w winie
http://tinylink.com/?tPunC9XSco
Na deser proponuje gruszki luksusowe w sosie waniliowym posypane
czekolada. Tu przepis:
http://tinylink.com/?PfxbwdYKaB
Smacznego
Magdalena Bassett
|