Data: 2006-11-13 18:42:59
Temat: Re: dieta a zdrowie..
Od: "Szczepan Białek" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ryou.ko"
> A ja dobrze wiem jak wyglądają zmiany miażdżycowe i powiem Ci, że
> obrzydliwie. I nie robią się raczej ani od białek ani cukrów.
Zostały jeszcze dwa: tłuszcz i skrobia. Wiem że skrobia to cukier złożony
ale jemy ją po ugotowaniu i przeważnie z tłuszczem. To może powodować te
brzydkie zmiany. Skrobia z tłuszczem to zakazana dieta POŚREDNIA.
> Po drugie, co już było- dieta ketogenna raz, że działa tylko na niektóre
> przypadki, dwa- że są obostrzenia dotyczące czasu jej stosowania (nie
> pomnę dokładnie, ale max kilka miesięcy, a nie lata, jak to się na różnych
> "specjalistycznych" forach wypisuje).
Dobrze że są Ośrodki lecznia dietą. Tam "produkuje" się niepodważalne fakty.
Zarówno za jak i przeciw. Czas pokaże. Zwróć jednak uwagę że grono
przekonanych do słusznej sprawy zaczyna się zawsze od jednej osoby i rośnie
stopniowo. W przypadku Kopernika minęło 250 lat nim PAN ("P' od "Papieska")
zmieniła zdanie.
> Po trzecie- do czego jeszcze chcesz mnie przekonać, że nadmiar
> węglowodanów szkodzi? To akurat jest potwierdzone badaniami i _każdy_ wie,
> że biały cukier wcale nie krzepi.
Każda historia kołem się toczy. W historii skrobia-cukier ostatnio atakowana
jest skrobia. Miód i cukier (prosty nierafinowany) mniej. Może cukier będzie
znowu krzepił.
Powiedziałem juz więcej niż wiedziałem. Było miło.
happy days and...
starry starry nights!
S*
>
>
> pzdr.
> R*
|