Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Piotr" <...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: do użytkowników parowara
Date: Tue, 4 May 2010 17:16:20 +0200
Organization: http://onet.pl
Lines: 36
Message-ID: <hrpdo0$et5$1@news.onet.pl>
References: <hrjj4p$6df$1@news.onet.pl> <av45vdvis66x$.dlg@smok.wot>
NNTP-Posting-Host: rj.ists.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1272986176 15269 87.239.216.29 (4 May 2010 15:16:16 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 4 May 2010 15:16:16 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5843
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:327928
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Mark" <t...@a...w.pl> napisał w wiadomości
news:av45vdvis66x$.dlg@smok.wot...
> Dnia Sun, 2 May 2010 12:11:37 +0200, Piotr napisał(a):
>> Powidzcie na co zwrócić uwagę przy zakupie.
> Na moc.
> Na sposob wykonania pojemnikow - pierwszy arowar mialem z pojemnikami a
> odpinanym dniem, mialo to niby ulatwiac mycie. W efekcie dosc szybko
> polamaly sie zastrzaski mocujace dno. Teraz mam zelmera ze stalym dnem,
> wcale nie myje sietrudniej, za to stabilniejsze.
>> Ile czasu gotuje się ziemniaki?
> Od 30 do 50 minut, zalezy jakie i zalezy ile. Ilosc ma znaczenie -
> wiecej = dluzej (na ogol), i rodzaj ziemniaka takze - sa takie co po 30
> minutach mieciutkie, a mialem i takie co po 45 twarde jak cholera.
>> Ile czasu gotuje sie warzywa?
> j/w, zalezy jakie i ile.
> Np surowy brokul gotuje sie szybciej niz mrozony ( zalezy tez jak wolisz,
> bardzo miekkie czy pol twarde. Z kolei np fasolka szparagowa mrozona
> gotuje sie szybko, a swieza dluugo.
> Ja na ogol - nastawiam na dol ziemniaki, na gore warzywa, wlaczam na 40
> minut i mam wszystko miekie.
>> Jak się myje, chodzi mi o dostęp do cześci?
> Zalezy od producenta. W moim zelmerze - problem jest tylko z pojemnikiem
> na wode, bo jest nieodczepialny a plukac trzeba:) pojemniki na warzywa, i
> zbiornik na skapujaca wode po prostu sie odczepia i myje.
>> Ogólne informacje, wskazówki
> Ja zrobilem tak - kupilem sobie najpierw najprostsza mante za 60 zl..zeby
> sie przekonac czy po paru gotowaniach parowar nie pojdzie na polke :) Ale
> jak sie przekonalem ze to fajna sprawa, kupilem juz cos sensowniejszego.
> Jak dla mnie to swietna sprawa - wrzucam jednoczesnie ziemniaki, warzywa,
> czasem mieso tez, wlaczam i sie "samo robi". Dla takiej wygodnej osoby
> jak ja to idealne.. zwlaszczaze banalanie proste w obsludze.
> Choc uprzedzam - moim zdaniem nadaje sie dla jednej, dwoch osob. Wiekszy
> posilek nie ma sensu
dzięki :) ważne informacje
|