Data: 2005-02-23 00:07:44
Temat: Re: dobra kawa !!
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Leszek" <e...@v...yc> wrote in message news:cvgfof$17n4$1@main.viknet.pl...
> In news:cvet85$jt4$1@nemesis.news.tpi.pl,
> A ile i jak? Dodałem szczyptę (mielony kardamon w ubitą kawę) i choć
> czułem przed, to PO nie było czuć. Czy wieksze ilosci nie zmienią smaku
> na niekorzyść?
> Ma z tego "wyjść" zapach czy także smak?
Smak i zapach.
Lepiej uzywac ziarnek. Na filizanke kawy wrzuc cale ziarenko albo dwa kardamonu do
wody (moga byc owe ziarenka lekko rozgniecone.) Najlepiej do celow "kawowych" brac
kardamon zielony.
Rownie dobry jest z herbata - do przecietnego czajniczka na esencje daj 3-4 ziarnka
zielonego kradamonu i 4-5 calych gozdzikow. Sam herbata do tych celow powinna byc
mocna i aromatyczna, bez zadnych dodatkow (np. nie Earl Gray.)
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><There's no place like 127.0.0.1><
|