Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dobry sernik Re: dobry sernik

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: dobry sernik

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!newsgate.pl
From: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dobry sernik
Date: 24 Feb 2003 09:20:44 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 29
Message-ID: <083c01c2dbdd$b849b9d0$28f3573e@home68z1dftw81>
References: <b3b4kk$itp$1@szmaragd.futuro.pl> <b3bldb$sfq$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1046074844 2552 192.168.240.245 (24 Feb 2003 08:20:44 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 24 Feb 2003 08:20:44 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-Received: from dial-4420.wroclaw.dialog.net.pl ([62.87.146.68] helo=home68z1dftw81)
by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.35 #1) id 18nDG6-00023g-00 for
p...@n...pl; Mon, 24 Feb 2003 08:42:43 +0100
X-Received: from dial-4420.wroclaw.dialog.net.pl ([62.87.146.68] helo=home68z1dftw81)
by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.35 #1) id 18nDG6-00023g-00 for
p...@n...pl; Mon, 24 Feb 2003 08:42:43 +0100
X-Received: from dial-4420.wroclaw.dialog.net.pl ([62.87.146.68] helo=home68z1dftw81)
by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.35 #1) id 18nDG6-00023g-00 for
p...@n...pl; Mon, 24 Feb 2003 08:42:43 +0100
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:147544
Ukryj nagłówki


> "femme" <b...@w...pl> wrote in message
> news:b3b4kk$itp$1@szmaragd.futuro.pl...
>> uwielbiam sernik puszysty ale nie za suchy taki wilgotny i owszem
>> pare razy w zyciu taki wlasnie jadlam ale mi zawsze wychodzi bardzo
>> suchy. doradzcie czego dodac lub nie dodawac zeby sernik byl mokry
>> ale i puszysty.
>

Jest kilka przykazan:
- sernika nie mozna piec w zbyt wysokiej temperaturze
- nie wolno go piec dluzej niz 45 minut
- nie nalezy dodawac proszko do pieczenia
- uzyty ser musi byc tlusty i wilgotny [no i nie moze byc kwasny!]
- wilgoc w serze utrzymuja dodane gotowane, przepuszczone przez praske ziemniaki
a jesli jeszcze na koncu zrobi sie poelwe, to wowczas taki sernik dluzej zachowuje
swe wlasciwosci ... ale taki wilgotny, pyszny
sernik ma tendencje do natychmiastowego znikania :-)
Pozdrowka :-)
Barbara


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.456 / Virus Database: 256 - Release Date: 2003.02.19

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.02 asia
24.02 Danka
25.02 Busia
25.02 asia
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6