Data: 2003-02-24 08:20:44
Temat: Re: dobry sernik
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
> "femme" <b...@w...pl> wrote in message
> news:b3b4kk$itp$1@szmaragd.futuro.pl...
>> uwielbiam sernik puszysty ale nie za suchy taki wilgotny i owszem
>> pare razy w zyciu taki wlasnie jadlam ale mi zawsze wychodzi bardzo
>> suchy. doradzcie czego dodac lub nie dodawac zeby sernik byl mokry
>> ale i puszysty.
>
Jest kilka przykazan:
- sernika nie mozna piec w zbyt wysokiej temperaturze
- nie wolno go piec dluzej niz 45 minut
- nie nalezy dodawac proszko do pieczenia
- uzyty ser musi byc tlusty i wilgotny [no i nie moze byc kwasny!]
- wilgoc w serze utrzymuja dodane gotowane, przepuszczone przez praske ziemniaki
a jesli jeszcze na koncu zrobi sie poelwe, to wowczas taki sernik dluzej zachowuje
swe wlasciwosci ... ale taki wilgotny, pyszny
sernik ma tendencje do natychmiastowego znikania :-)
Pozdrowka :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.456 / Virus Database: 256 - Release Date: 2003.02.19
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|