Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia donaty Re: donaty

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: donaty

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.icm.edu.pl!news
feed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed01.sul.t-online.de!newsmm00.sul.t
-online.com!t-online.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: donaty
Date: Thu, 27 Feb 2003 22:28:24 +0100
Organization: T-Online
Lines: 61
Message-ID: <b3lvi2$u27$02$1@news.t-online.com>
References: <b3j10f$15m$1@news.onet.pl> <b3j14l$1go$1@news.onet.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.t-online.com 1046380931 02 30791 2ACPEXhXSlYM5x 030227 21:22:11
X-Complaints-To: a...@t...com
X-Sender: 3...@t...net
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:143353
Ukryj nagłówki

Zrobilam.
Mialam tylko problemy z serem, bo nie ma w Niemczech takiego suchego jak w
Polsce. Godzine wyciskalam wode z sera! Dodalam tylko 200 g maki (monki), bo
mi sie to juz dosyc geste wydawalo. Wyrosly bardzo ladnie. Jednak to nie ten
przepis o ktorym myslalam.

Monika

"szama" <s...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:b3j14l$1go$1@news.onet.pl...
> Czy ktoś już robił te donaty i czy są naprawdę dobre?
>
>
> Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b3j10f$15m$1@news.onet.pl...
> > Donaty
> > Składniki Przepis
> > 15 dag półtłustego albo chudego twarogu
> > 7 dag cukru
> > cukier waniliowy
> > 6 łyżek mleka
> > 6 łyżek oleju
> > szczypta soli
> > 30 dag mąki pszennej
> > 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
> > olej do smażenia
> > cukier puder
> > Zrobienie ciasta zajmuje 5 minut, potem tylko usmażyć i gotowe. A robi
> się
> > je tak:
> > Twaróg utrzeć z cukrem, mlekiem, olejem i szczyptą soli. Dodać mąkę z
> > proszkiem i zagnieść gładkie ciasto. Raczej nie dawajcie więcej mąki niż
> 30
> > dag, bo ciastka mogą byc za twarde, dajcie tyle, żeby się ładnie
> zagniotło.
> > Rozwałkować na grubość około 1,5 cm. Szklaneczką o średnicy około 5-6 cm
> > wycinać kółka, a następnie pośrodku każdego wykrawać kieliszeczkiem małą
> > dziurkę. I tak aż do wykorzystania całego ciasta.
> > W rondelku rozgrzać tyle oleju, żeby donaty były całe zanurzone, wkładać
> > ciastka i smażyć na niewielkim ogniu z każdej strony po 2 minuty na
złoty
> > kolor.
> > (Jeśli tłuszcz będzie zbyt gorący szybko ściemnieją i nie dopieką się w
> > środku).
> > Gotowe pączki osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku, ułożyć na
talerzu
> i
> > posypać cukrem pudrem.
> > Najsmaczniejsze są świeżutkie.
> >
> > Można też polać je lukrem z 15 dag cukru pudru utartego z 3 łyżkami
> cytryny
> > i posypać płatkami migdałowymi zanim lukier steżeje.
> >
> >
> >
> >
>
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6