Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!WAWEL1.Jasien-NET.com
NNTP-Posting-Host: 213.25.215.104
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Sat, 1 Sep 2001 18:09:28 +0200
Message-ID: <u...@4...com>
Sender: News User <n...@j...net>
From: Tunia <t...@c...com>
Subject: Re: dwa pytania
Reply-To: t...@c...com
References: <t...@4...com> <9mp0do$dj8$1@neon.noos.net>
<4...@4...com> <9mqn7a$g24$1@neon.noos.net>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8 2K1 (alpha)/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 35
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:65395
Ukryj nagłówki
Pewnego dnia, a był to: Sat, 1 Sep 2001 15:27:28 +0200 , "Ewa (siostra
Ani) N." <n...@p...com> napisał/ła:
>Tuniu !
>Pogrzebalam w bibliotece i odkrylam, ze mam cala ksiazeczke (francuska)
>przepisow na ten typ patelni. Czy mozesz napisac jakie sa wymiary i ksztalt
>(okragly, prostokatny ?) Twojej patelni ? Wg tej ksiazki, kszalt patelni
>zalezy od jej przeznaczenia.
>Czy jest ona zeliwna ?
ok
patelnia nie jest żeliwna - chyba 0- tu ujawnia się moje lamerstwo
kuchenne - jest metalowa (stalowa) i błyszcząca (znaczy błyszcząca
póki się po raz kolejny nei przypali
srednica około 30 cm, środek ma pokryty małymi wklęsłymi kwadracikami
(tak mniej więcej 3/4 średnicy) a do koła tego są również wypukłości w
kształcie wąskich łezek ułożone promieniście
jest dość wysoka - 4 cm, ma grube dno - jedyn rzecz, która się w niej
nie przykleja to spaghetti bolognese - ale dopiero po dodaniu
pomidorów - i mięso i cebula się przyklejają
szału można dostać
a propos Twojego ostatniego postu - bewsztyki smażone tą właśnie
metodą też się przyklejają :(
al enie wyrzucę jej ino ją okiełznam :)
pozdrawiam
--
~ tunia ~ zła na kukurydzę ~
~ t...@c...com ~ t...@m...com ~ http://maciejka.blog.pl ~
~ ICQ 43595161 ~ GG 380777 ~
~ You can check in any time you like, but you can never leave ~
|