Data: 2006-09-10 11:55:22
Temat: Re: dynia
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"dogma24" <d...@g...pl> wrote in message
news:ee0rm5$erd$5@nemesis.news.tpi.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
>> Tylko termometr potrzebny, żeby pokrywki nie połączyć trwale ze szklem...
>> :-P)))))
>
> jak masz w piekarniku teperature ustawiana z gory (za pomoca galki to nie
> ma sie czym przjmowac)...
> do pasteryzacji moim zdaniem lepiej nadaja sie piekarniki elektryczne,
> choc moze to dlatego, ze w gazowych jeszcze nie probowalam...
> ale potrzeba matka wynalazkow, w tym roku mam do dyspozycji ylko piekarnik
> gazowy...
> dogma
Mam bimetaliczny na szybie drzwi piekarnika, ma pewną bezwładność, więc
porada - powoli dochodzić do temp np 85 stopni i dla słoików 0,5 litra
pasteryzować przez 10 min.
|