Data: 2007-08-15 18:50:27
Temat: Re: dynia
Od: abacus <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 13 Sie, 21:03, "Piotr P." <p...@N...plSPAMU> wrote:
> Bunny wrote:
> > Pełno wszędzie dyń, duże i małe i taką mam ochotę żeby coś zrobić innego na
> > obiad z takiej dyni właśnie.
> > Problem leży w tym, że nigdy dyni nie jadłam ( poza spróbowaniem takiej
> > słoiczkowej dla maluszka - IMO okropna).Czy robiona w domu dynia ma taki
> > smak jak ta ze słoiczka?
> > I co by można dobrego z niej stworzyć?
>
> Bardzo dobra i sycąca zupa:http://jedzonko.pl/zupa-krem-z-dyni
>
> --
> pandi
Ja dusze dynie jako skladnik leczo. Dynia szybciej sie dusi niz inne
warzywa i rozpada wiec na ogol w potrawie jej nie widac. Mozna tez
dusic sama dynie z dodatkiem cebuli, ew. kielbasy, pomidorow. Nalezy
wybiec jak najciemniejsza- ma wiecej karotenu.
|