Data: 2002-06-20 07:52:15
Temat: Re: dzem jagodowy
Od: <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik "RaBBiT" <r...@d...pl> napisał w wiadomości
> news:aeo994$st9$1@news.tpi.pl...
> > Kupilem duuzzoo jagod i chcialem zrobic z tego dzem,
> > macie jakies sprawdzone przepisy,
> > myslalem zeby zrobic tak jak z truskawek, ale boje sie ze nie bedzie
> > wystarczajaco slodki...
>
>
> Moja tesciowa, jak nazbiera duzo jagod, wsypuje je do sloikow, zasypuje
> cukrem i pasteryzuje. Takie jagody sluza zima do zupy jagodowej, pierogow z
> jagodami, do placka drozdzowego, na chlebek jako dzem(tylko wtedy bez soku -
> sok np. do herbaty)
>
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>Wystarczy tylko cukier i pasteryzacja? to było by całkiem proste, a efekt
smakowity. Tylko proszę o precyzję jeśli chodzi o cukier i długość
pasteryzowania- tak dla pewności.DZięki i pozdrawiam!!!
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|