Data: 2001-11-10 07:32:09
Temat: Re: dziad
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Magda Rzepka-Kosinska <m...@i...zabrze.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@i...zabrze.pl...
> :))) hej wszystkim :))
>
> Wczoraj upieklam ciasto jak w temacie z strony "wielkie zarcie"
> Wyszlo przepyszne :) caly dom pachnial slicznie cynamonem ...
> Papatki ;)
> Magda
chcialam tylko przypomniec , ze to samo ciasto wystepuje w naszym archiwum
pod wdzieczna nazwa DZIAD, na dowod przytaczam przepis , robilam to ciasto
kilkakrotnie w prodizu.
Jola L-L
"Autor:AniaS (a...@p...com)
Temat:Re: Witam...
Grupy dyskusyjne:pl.rec.kuchnia
View: Complete Thread (65 articles) | Original Format
Data:2000/02/29
Od jakiegoś czasu już czytam (tylko). Bardzo mi się tu podoba, ale mam
trochę wyrzutów sumienia, że się nie udzielam, więc szybko podam przepis na
najłatwiejsze i najsmaczniejsze ciasto na świecie (mąż potrafi je zjeść w
ciągu jednego dnia bez niczyjej pomocy).
Do rzeczy:
Dziad (być może już było, ale na pewno nie
ostatnio):
2 szkl. mąki
1,5 szkl. cukru
niepełna szkl. oleju
4 jaja
1 szkl. posiekanych orzechów
2 duże starte jabłka
po 1 łyżeczce sody, proszku do pieczenia, kakao, cynamonu
Wszystko razem wymieszać, można nawet łyżką. Piec ok. 40 min. w ok.
180C.(Przepis na średnią tortownicę).
Pozdrawiam wszystkich."
|