« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2007-01-29 14:43:37
Temat: Re: farsz do pierogówMalgosia Kozicka pisze:
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
Szpinak+kielki+feta i galka muszkatolowa
Kaszanka - serio pisze
Pasztet (ale taki robiony samemu)
Mielone miesko z serkiem zoltym
Maciek
--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2007-01-29 16:41:27
Temat: Re: farsz do pierogów
Małgosia możesz napisać jak robisz ten farsz z soczewicy?
Pozdrawiam
Monika
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
>
> M.K.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2007-01-29 20:08:59
Temat: Re: farsz do pierogówMONI|<A <A" <moni|<...@p...wp.pl> wrote:
> Małgosia możesz napisać jak robisz ten farsz z soczewicy?
ugotowana soczewica przemielona przez maszynkę, albo w inny sposób
"rozciapciana" + podsmażona na oleju(lub skwarkach z boczku)cebula +
sól, pieprz do smaku.
Dobre są też pierogi pół na pół z mięsem i soczewicą.
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2007-01-29 20:14:49
Temat: Re: farsz do pierogówMaciej L. <m...@c...com.pl> wrote:
>
> Szpinak+kielki+feta i galka muszkatolowa
możesz coś więcej na ten temat...
Jakaś wstępna obróbka szpinaku i kiełków?
> Kaszanka - serio pisze
> Pasztet (ale taki robiony samemu)
takiego to szkoda do pierogów
> Mielone miesko z serkiem zoltym
mięso surowe ?
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2007-01-29 20:26:56
Temat: Re: farsz do pierogów
Ja robię jeszcze z jabłkami polane bułka tarta z masłem
Jędrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2007-01-30 08:24:58
Temat: Re: farsz do pierogów
> MONI|<A <A" <moni|<a...@p...wp.pl> wrote:
>
> Dobre są też pierogi pół na pół z mięsem i soczewicą.
>
> M.K.
ktos ze znajomych robil wlasnie z soczewicy i piersi z kurczaka
(zmielonej?) pewnie tak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2007-01-30 10:38:52
Temat: Re: farsz do pierogówMalgosia Kozicka pisze:
> Maciej L. <m...@c...com.pl> wrote:
>>
>> Szpinak+kielki+feta i galka muszkatolowa
> możesz coś więcej na ten temat...
> Jakaś wstępna obróbka szpinaku i kiełków?
szpinak jak lubisz, ale musi byc zblanszowany lub podsmazony - ja lubie
"ciapke" ale czasem tez listki posiekane tylko z grubsza. Do tego przed
pakowaniem w pierogi kielki i pokruszona fete i mieszam z galka sola i
pieprzem. Kielkow nie ruszasz bo to i chrupkie i delikatne a dodaje
smaku - trzeba dobrac pod siebie.
>> Kaszanka - serio pisze
>> Pasztet (ale taki robiony samemu)
>
> takiego to szkoda do pierogów
Moze byc i ze sloika. Tez dobrze wychodzi tylko ja daje jeszcze cebulke
i czasem posiekane w kosteczke pomidory - doskonale sie komponuja z
pasztetem. Mozna tez drobno posiekane lub starte ogorki (konserwowe tez!!).
>> Mielone miesko z serkiem zoltym
>
> mięso surowe ?
Jesli bardzo drobno zmielone to takie pulpeciki mozna dac. Jesli jednak
nie uda sie ich dobrze obgotowac to moze byc surowawe (za duza ilosc
miesa). Lubie na parze poddusic troche zrobione kulki. Ser zolty daje
zamiennie z ziolami (imbir, pieprz cayenne, papryka, tymianek, kmin
rzymski, itp... mozna zrobic mix i beda mieli goscie niezla zagwozdke a
i mile doznania smakowe.
Pozdrawki
Maciek
--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |