Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.on
et.pl
From: <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: farsz z ziemniaków
Date: 23 Feb 2002 23:38:50 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 25
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <a4qplk$2mvp$1@pingwin.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1014503930 13477 192.168.240.245 (23 Feb 2002 22:38:50 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Feb 2002 22:38:50 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 213.76.237.136, 213.180.130.23
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:97278
Ukryj nagłówki
Witajcie!
Jako nowa na tej, grupie pozwolę sobie coś dołączyć
Własnie mój kochany wujek Stasiu z Siedlec przyjechal niedawno do Nas i zrobił
mojej rodzinie takich pierogów ok. 150 - ummmmm pyyyycha !!
Napiszę Ci to, co podpatrzyłam:
- tak więc obraliśmy mnóstwo ziemniaków :-) starlismy to na dużych oczkach.
Wujcio dodał dużo pieprzu białego, soli do smaku ,ojej... mąka i jajko? (chyba
tez tam dał, jak cos to zadzwonię do niego i zapytam się).....aaaa i cebulę
też. Tak więc to wszystko podsmażył na patelni, łacząc starte ziemniaki z
wcześniej podsmażonym świezym boczkiem. Następnie farsz poszedł się wystudzić a
w tym czasie Wujek zabrał się za ciasto itd, itd.
Wujek oczywiscie mówi że najlepsze są smażone po ugotowaniu, ale cóz niestety
nie doczekaliśmy się tego smaku poniewaz teeeen smaaaak nie pozwalał zadnemu
pierogowi się ostudzić :-))
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Monika z Wejherowa
( Jeśli potrzebny będzie dokładniejszy przepis to mogę sie postarać o
dokładniejsze info.)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|