Data: 2001-07-17 14:41:37
Temat: Re: fasolka bez zasmazki?
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik joanna-chata <j...@c...com> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:8...@c...com.
..
> Witam wszystkich!
>
> Do tej pory ograniczalam sie do czytania, ale jestem w potrzebie, mam
> pytanie - czym oprocz zasmazki mozna potraktowac fasolke szparagowa?
> Chodzi mi o cos niskokalorycznego.
>
Niedawno podawalam przyklad "fasolki w czasie odchudzania" (jedzacy sie
odchudza a nie fasolka):
"Ostatnio zjadlam z sosem jogurtowo-ziolowym, bo chcialam ominac maselko
itepe zeby bylo niskokalorycznie:
kubeczek jogurtu naturalnego, posiekane koperek, pietruszka, szczypiorek,
zgnieciony zabek mlodego czosnku, troche octu winnego, sól, pieprz. Aha, do
gotowania fasolki prócz soli dodaj koniecznie lyzke cukru!"
Poniewaz potem wywiazala sie wymiana pogladów na temat po co cukier, to z
góry wyjasniam, ze dla lepszego smaku. wiele kalorii do fasolki nie
przeniknie, odlejesz z woda.
Smacznego, Agata Solon, naturalna
|