Data: 2000-06-30 22:32:11
Temat: Re: fasolka szparagowa
Od: "Danka" <j...@n...nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Powiem tyle - to jest pyszne! Nieco zmodyfikowalam dzisiaj ten przepis -
dodalam 4 jajka i troche pokrojonej szynki, i bylo cudowne! Moj kochany sie
nie mogl najesc!
Dzieki za przepis!
Danka
"Herbatka" <b...@d...com.pl> schreef in bericht
news:008c01bfe133$d6408ec0$290ca0d4@tea...
> -----Original Message-----
> >
> A co powiesz na klops po genuensku ? Skladniki i przygotowanie bardzo
> proste, zeby nie powiedziec prostackie - ale wychodzi z tego takie
puszyste,
> delikatne, smakowite cos.
> 40 dag fasolki szparagowej
> 30 dag ziemniakow
> 1 cebula
> 5 dag parmezanu (startego)
> 2 jajka
> 1 lyzeczka majeranku
> 2 zabki czosnku
> 8 lyzek oliwy z oliwek
> 3 dag bulki tartej
> sol
> Fasolke i ziemniaki podgotuj w osolonej wodzie. Na patelni w lyzce oliwy i
6
> lyzkach wody dus przez 4 minuty posiekana cebule. Po uplywie tego czasu
> dodaj fasolke i gotuj razem mniej wiecej 2 minuty. Ziemniaki dokladnie
> rozgniec, przeloz do miseczki. Dodaj fasolke (pokrojona w
kilkucentymetrowe
> kawalki), roztrzepane widelcem jajka, ser, 5 lyzek oliwy, czosnek i
> majeranek. Wszystkie skladniki dokladnie wymieszaj. Zaroodporne naczynie
> wysmaruj oliwa, obsyp tarta bulka i przeloz do niego przygotowana
wczesniej
> mase. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza i wstaw do niego naczynie
z
> klopsem na 20 minut. Szamamy na goraco :-)
> Herbatka
>
> --
> Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|