Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!not-for-mail
From: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: fasolka szparagowa
Date: Wed, 04 Sep 2002 00:38:07 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 27
Message-ID: <3...@s...TO_WYTNIJ.pl>
References: <al2b4s$956$1@news2.tpi.pl> <al2q6c$fpu$1@news.tpi.pl>
<al2sad$133i$1@pingwin.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.mikrus.pw.edu.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 1031092253 14924 194.29.137.68 (3 Sep 2002 22:30:53 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 3 Sep 2002 22:30:53 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: pl,en
X-Mailer: Mozilla 4.79 [en] (Windows NT 5.0; U)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:123519
Ukryj nagłówki
Cropish wrote:
> ja ostatnio u kolezanki jadlam z ciekawym sosikiem: oliwa z oliwek+troche
> musztardy+troche octu winnego+platki migdalow. Pycha
> (proporcji nie znam, ale moge zapytac :)
koniecznie! mi juz sie podoba :)
a ja jem tak:
fasolka ugotowana (bez soli!) polana oliwa z oliwek i skropiona sosem
sojowym - niebo w gebie! juz kiedys przepis podawalam zreszta na grupie,
ale do tej pory sie nia zachwycam i objadam :)
wersja urozmaicona, jaka niedawno wymyslila moja siostra: oliwe, posiekany
w kosteczke czosnek i posiekane ziola (np.rozmaryn) podsmazyc chwile. jak
czosnek sie zrumieni to gotowe. polac fasolke, skropic sosem sojowym. pycha
i wyglada po prostu jak klejnot!
3 wersja: prawie ugotowana fasolke wrzucamy na patelnie z oliwa i
posiekanymi drobno ziolami, podsmzamy/podduszamy. voila!
kiedys lubilam fasokle z zasmazka, ale odeszla w niepamiec kiedysprobowalam
z sosem sojowym.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|