Data: 2002-09-03 22:38:07
Temat: Re: fasolka szparagowa
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cropish wrote:
> ja ostatnio u kolezanki jadlam z ciekawym sosikiem: oliwa z oliwek+troche
> musztardy+troche octu winnego+platki migdalow. Pycha
> (proporcji nie znam, ale moge zapytac :)
koniecznie! mi juz sie podoba :)
a ja jem tak:
fasolka ugotowana (bez soli!) polana oliwa z oliwek i skropiona sosem
sojowym - niebo w gebie! juz kiedys przepis podawalam zreszta na grupie,
ale do tej pory sie nia zachwycam i objadam :)
wersja urozmaicona, jaka niedawno wymyslila moja siostra: oliwe, posiekany
w kosteczke czosnek i posiekane ziola (np.rozmaryn) podsmazyc chwile. jak
czosnek sie zrumieni to gotowe. polac fasolke, skropic sosem sojowym. pycha
i wyglada po prostu jak klejnot!
3 wersja: prawie ugotowana fasolke wrzucamy na patelnie z oliwa i
posiekanymi drobno ziolami, podsmzamy/podduszamy. voila!
kiedys lubilam fasokle z zasmazka, ale odeszla w niepamiec kiedysprobowalam
z sosem sojowym.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|