Data: 2002-01-25 16:01:33
Temat: Re: faszerowany baklazan-prosba o przepis
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ok. Podaje na musake:
mielone mieso, 2 baklazany, 2 cebule, 12 oliwek, 3 zabki czosnku, 4 lyzli
oliwy, szklanka sosu pomidorowego, 2 lyzki koncentratu, 2 szklanki mleka i 3
jajka, starty ser zolty.
Cebule posiekac i podsmazyc na oliwie. Dodac mieso, chwile smazyc. Wlac sok
i dusic okolo 15 minutek. Wymieszac z przecierem. Doprawic zmiazdzonym
czosnkiem, sola i pieprzem. (skosztuj bo czasem konieczny jest
cukier!!!)Wymieszac z pokrojonymi oliwkami. Baklazany umyc, pokroic w
plastry, usunac nasiona i posolic. odstawic na 15 minut. Przelac woda i
odaczyc. Zaroodporne naczynie wysmarowac oliwa. ukladac na zmiane warstwe
miesa z dodatkami i baklazany. Zalac mlekiem roztrzepanym z jajkami i serem
i troszeczke doprawionym galka muszk. Piec okolo 30 minut.
Kaska
|