Data: 2001-10-24 10:13:20
Temat: Re: fioletowy kalafior
Od: "Jader" <j...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "{Wilma}" <w...@s...pl> napisał w wiadomości
news:9r5kb1$89r$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> Moze nie tak calkiem w temacie, ale skoro o warzywach mowa .... Kiedys w
sklepie
> warzywnym kupowalam wloszczyzne na sztuki. Poprosilam o por, ale ze byl
duzy
> poprosilam o oderwanie tych zielonych badyli. No i zaczelo sie! Panie z
> oburzeniem powiedzialy, ze to jest najzdrowsza/najwartosciowsza czesc
pora. No
> i jak to jest?
Osobiscie traktuje to jako dwa zupelnie inne wazywa: cos jak korzen i natka
z pietruszki. To zielone na ogol cienko siekam i uzywam w miejsce
szczypiorku albo cebuli, biale wiadomo. Oczywiscie jak zielone sie nadaje,
bo czesto taki zdrewnialy wiechec tylko dynda, to po co to ze soba targac.
Jader
|