Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!louie!not
-for-mail
From: "maria-zofia bobrowska" <m...@s...be>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3c55d3cc$0$75158$ba620e4c@news.skynet.be> <a34ndg$q0$1@hadron.noos.net>
<3c5b14c3$0$33503$ba620e4c@news.skynet.be> <a3hjtf$27c$1@neon.noos.net>
Subject: Re: fobia kuchni
Date: Wed, 6 Feb 2002 08:52:36 +0100
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Lines: 30
Message-ID: <3c60df7f$0$33514$ba620e4c@news.skynet.be>
Organization: -= Skynet Usenet Service =-
NNTP-Posting-Host: 217.136.116.83
X-Trace: 1012981631 reader1.news.skynet.be 33514 217.136.116.83
X-Complaints-To: a...@s...be
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:94882
Ukryj nagłówki
> A jak robisz croque-monsieur ?
> Na smietanie czy na beszamelu ?
> (wyobraz sobie, ze nie widzalam tego jeszcze tutaj na grupie, a ostatnio
> jest jakos serowo...)
>
> Ewcia
Wiem, ze robi sie na beszamelu nawet cos takiego spozywalam ale ja je robie
w spejalnym opiekaczu (takim dwustronnym, zamykanym jak do gofrow).
Czerstwy chleb (swiezy tez moze byc moze byc), plastry sera ( takiego jaki
jest akurat w lodowce) ale najlepiej jakis gruyčre, moze tez byc gouda jak
dla dziecka bo mniej waniaje i nie szczypie w jezyk,
plasterek szynki,( moze byc plasterek lososia zeby zmienic) plasterek
pomidora, ogorka konserwowego i juz. Sklada sie to we dwoje, wklada do
opiekacza, wyjmuje opieczone (byle nie spalic) i podaje z usmiechem i
listkiem salatki i kolorowa serwetka zeby zmylic pogonie. Maz, ktory jest
raczej warzywny, nie zawsze z usmiechem spozywa. Szegolnie jak przez kilka
dni nie ma innego wyboru. W tym sek.
Ale cos tak czuje, ze ja sie tu wyrobie.
Pozdrowienia
>
> --
> Niesz !
Marysia
>
>
|