« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2013-02-01 19:58:18
Temat: Re: galaretowata nalewkaUżytkownik "Krycha_net" napisała:
>Czy komuś z Was zdarzyło się, że nalewka zgęstniała i stała się
konsystencji rzadkiej galaretki?
Nalewka mojego teścia, ale gotowana z aronii, po dłuższym staniu w barku w
butelce, zrobiła się galaretowata
>Co z tym zrobić?
Zjeść łyżeczką, tak właśnie zrobiłem z powyższą galaretką :-)
Wnioski:
1 Nalewki nie mogą stać za długo w barku
2. Wydaje się, że dotyczy to tylko przepisów, gdzie gotuje się owoce
Pozdrawiam Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2013-02-02 11:08:17
Temat: Re: galaretowata nalewkaUżytkownik "Jerzy Wierzchnicki" <j...@p...onet.pl> napisał
w wiadomości news:510c1e54$0$1217$65785112@news.neostrada.pl...
> 1 Nalewki nie mogą stać za długo w barku
Moja malinówka ścięła się na drugi dzień po zalaniu spisytusem.
> 2. Wydaje się, że dotyczy to tylko przepisów, gdzie gotuje się owoce
Możliwe, był to sok z malin uzyskany z sokownika parowego.
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |