« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2013-01-28 20:58:16
Temat: matowienie patelni teflonowejMam, w "spadku" po mamie, fajną patelnie teflonową, bo ma odłączaną
rączkę, co ułatwia jej chowanie.
Ale.
Jest ale. Powłoka teflonowa zszarzała i smażone na niej ryby przywierają.
Używam ją tylko do smażenia ryb.
Potem mam pełno przywartego mięsa, które mimo moczenia trudno usunąć
z jej powierzchni.
Zastanawiam się, czy wyrzucić ją, czy można poprawić jej właściwości?
Pozdrawiam Krycha.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2013-01-28 21:14:19
Temat: Re: matowienie patelni teflonowej
"Krycha_net" <k...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:ke6p6o$jcf$1@mx1.internetia.pl...
> Mam, w "spadku" po mamie, fajną patelnie teflonową, bo ma odłączaną
> rączkę, co ułatwia jej chowanie.
> Ale.
> Jest ale. Powłoka teflonowa zszarzała i smażone na niej ryby przywierają.
> Używam ją tylko do smażenia ryb.
> Potem mam pełno przywartego mięsa, które mimo moczenia trudno usunąć
> z jej powierzchni.
>
> Zastanawiam się, czy wyrzucić ją, czy można poprawić jej właściwości?
>
> Pozdrawiam Krycha.
Najlepiej wyszlifuj do czystego aluminium....
Dźisas, ludzie, jakie jeszcze głupie pytania tu sie pojawią?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2013-01-29 10:39:18
Temat: Re: matowienie patelni teflonowejW dniu 2013-01-28 22:14, Andy Niwinski pisze:
>
> "Krycha_net" <k...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:ke6p6o$jcf$1@mx1.internetia.pl...
>> Mam, w "spadku" po mamie, fajną patelnie teflonową, bo ma odłączaną
>> rączkę, co ułatwia jej chowanie.
>> Ale.
>> Jest ale. Powłoka teflonowa zszarzała i smażone na niej ryby
>> przywierają.
>> Używam ją tylko do smażenia ryb.
>> Potem mam pełno przywartego mięsa, które mimo moczenia trudno usunąć
>> z jej powierzchni.
>>
>> Zastanawiam się, czy wyrzucić ją, czy można poprawić jej właściwości?
>>
>> Pozdrawiam Krycha.
>
> Najlepiej wyszlifuj do czystego aluminium....
> Dźisas, ludzie, jakie jeszcze głupie pytania tu sie pojawią?
Nie ma głupich pytań, Kostek - głupie bywają tylko odpowiedzi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2013-01-29 12:11:45
Temat: Re: matowienie patelni teflonowejW dniu 28.01.2013 o 22:14 Andy Niwinski <a...@i...pl> pisze:
> Najlepiej wyszlifuj do czystego aluminium....
> Dźisas, ludzie, jakie jeszcze głupie pytania tu sie pojawią?
Stary, tu nie ma nic do śmiacia. Ja mojej babci zafundowałem na urodziny
porządną ciężką patelnie teflonową za niezły grosz. Przychodzę do niej
następnym razem patrzę, a patelnia srebrniutka. Pytam się co się z nią
stało, to usłyszałem, że jakaś taka czarna ta patelnia była i trzeba było
ją wyczyścić. Nie mogła w ogóle tego materiału z tej patelni ściągnąć i co
to w ogóle jej za patelnię kupiłem??? Trochę jej mina zrzedła jak jej
wyjaśniłem dlaczego jest czarna i co to jest to czarne. Ale używa jej cały
czas i teraz jest zadowolona :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2013-01-29 18:58:50
Temat: Re: matowienie patelni teflonowejW dniu 2013-01-28 21:58, Krycha_net pisze:
> Powłoka teflonowa zszarzała i smażone na niej ryby przywierają.
> Zastanawiam się, czy wyrzucić ją, czy można poprawić jej właściwości?
Wyrzucić. Teflon został starty i widać podkład.
--
dziadek 2
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2013-01-30 13:46:27
Temat: Re: matowienie patelni teflonowejTa, znamy ten kawał. I ten i poteflonie też.
R
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |